Parafa kellékek

Parafa ragasztók

Parafa alapozó

Soliflex kontakt ragasztó

Vizes bázisú, oldószermentes, kontakt ragasztó, bevonatlan hátoldalú, szilárdan fekvő padlóburkolatok ragasztásához ajánlott. Egy kilogramm ragasztó 4-5m² parafa burkolásához elegendő.

Mapei Adesilex LP

Kitünő ragasztási teljesítményű parafaragasztó. Mindkét ragasztandó felületre fel kell hordani ecsettel, spatulyával. Felhordás után várjuk meg, míg az oldószerek elpárolognak, ami kb 10-15 perc és csak ezután lehet a két ragasztó felületet összeilleszteni. A kötés szinte azonnali, de a ragasztó csak 48-72 óra múlva éri el teljes szilárdságát. Egy kilogramm ragasztó 3-4m² parafa burkolásához elegendő.

Parafa lakkok

Parafa lakkA parafa kikészítésének sokféle módja van, de aki egy tartósan szép és hosszú ideig megmaradó védelmet keres, az a RigoStep parafalakkot választja. A Rigo Speciális Bevonatok RigoStep név alatt gyárt egy különlegesen szép és kiváló minőségű parafa és parkettalakk termékskálát a professzionális felhasználó számára.

A RigoStep poliuretán parafa és parkettalakkok majdhogynem elnyűhetetlenek, optimális védelmet nyújtanak és maximálisan biztonságosak mind a felhasználó és a végfelhasználó számára is.

A RigoStep tulajdonságai

A RigoStep parketta és parafalakkok formulája akképpen lett kifejlesztve, hogy a legjobb tulajdonságok optimális keverékét kapjuk.

 • Nem gyúlékony, biztonságos
 • Nincs szag, szagszegény
 • Gyorsan szárad
 • Nincsenek mérgező vagy tűzveszélyes oldószerek
 • Nincs veszélyes anyag kipárolgás
 • Valamelyest lélegző
 • Nem sárgul
 • Fölöttébb strapabíró és ellenálló
 • Minimális ápolást igényel
 • Tartósan elasztikus, a RigoStep nem lesz keményebb
 • Színhű és nagyon fehér (nem sárgás)
 • Egyszerű, könnyed felhasználás
 • Tökéletes folyékonyság
 • Kiváló tapadás
 • Nagyon jó csiszolhatóság
 • Szép, természetes aspektus (nincs ”műanyag” réteg)
 • Könnyen újralakkozható, még sokéves használat után is

RigoStep C-600

Egy robusztos, ellenállóképes PU parafalakk nagyon jó ár/teljesítmény viszonylattal. A PU és a PUR a poliuretán rövidítései.

A minőség a normáltól intenzíven igénybevett padlókhoz felel meg, ilyenek például a háló, nappali, vagy előszoba padlók. Egy liter lakk 3-4m² parafa kezeléséhez elegendő.

RigoStep C-800

Sokoldalú,csúcsminőségű, vízbázisú parafalakk. Önfényező (vernettend) poliuretán parafalakk,mely legalább olyan jó, mint a korábbi generáció 2 komponensű vízbázisú lakkjai.

A RigoStep C-800 a nappalik, előszobák, lépcsők, irodák stb. számára lett kifejlesztve. Ez a lakkréteg nagyon világos és jól súrolható. Egy liter lakk 3-4m² parafa kezeléséhez elegendő.

RigoStep WALL – fali lakk

A RigoStep WALL egy magasabb viszkozitású parafalakk speciálisan a parafából készült fal lakkozására készült.

A RigoStep WALL lehetővé teszi például a parafa fal konyhában vagy fürdőszobában történő alkalmazását. Egy liter lakk 4-5m² parafa kezeléséhez elegendő.

Parafa ápolószerek

Parafa ápoló

RigoStep POLISH – padlófény

A RigoStep PADLÓFÉNY extra védelmet nyújt a lakkréteg számára. A RigoStep fényezőt-, ellentétben más gyártók fényezőivel-, már 16 órával az utolsó lakkréteg megszáradását követően fel lehet vinni igény szerint.
Kapható: MATT, SZATÉN ÉS FÉNYES kivitelben.

Nem, vagy csak nagyon kevés oldószert tartalmaz, professzionális felhasználás esetén megfelel a munkakörnyezeti előírásoknak.

RigoStep CLEAN

A RigoStep CLEAN kifejezetten a padlófény ápolására kifejlesztett, fény semleges tisztítószer, amely a parketta vagy a parafapadlót a padlófény réteg károsítása nélkül tisztítja. Nem, vagy csak nagyon kevés oldószert tartalmaz, professzionális felhasználás esetén megfelel a munkakörnyezeti előírásoknak.

RigoStep STRIP

Erős hatású tisztítószer a RigoStep POLIMER PADLÓFÉNY időszakos eltávolítására. A RigoStep STRIP lebontja a fényrétegeket és vízben oldódóvá teszi őket.
A padlófény eltávolítása 2 vagy három fényezőkezelés után szükségessé válik, a túlságosan vastag fényréteg kialakulásának megelőzése érdekében.
Szükség van továbbá a padlón található összes zsír, piszok,és fény RigoStep STRIP-pel való eltávolítására is az újralakkozást megelőzően.

Nem, vagy csak nagyon kevés oldószert tartalmaz, professzionális felhasználás esetén megfelel a munkakörnyezeti előírásoknak.

Parafa alzatkiegyenlítő, alapozó

Parafa ragasztó

Mapei Novoplan 21 alzatkiegyenlítő

Önterülő alzatkiegyenlítő régi és új beltéri aljzatok simítása, szintbehozása és kiegyenlítése bármilyen padlóburkolat fogadására olyan felületeken, ahol jó ellenállásra van szükség a forgalommal és a terhelésekkel szemben. Padlófűtéshez alkalmas, székgörgőkkel terhelhető. Glettvassal elhúzható és szivattyúzható padlósimító massza 1-5 mm vastagságú rétegekhez.

Mapei Primer G

Nagyon alacsony illékony szervesanyag (VOC) kibocsátású műgyanta bázisú diszperziós alapozó.
Alkalmazási területek: Gipsz vagy anhidrit felületek kezelése cementtartalmú termékek felhordása előtt. Cementkötésű felületek (öntött beton vagy előre gyártott betonelemek, stb.) kezelése gipszbázisú vakolatok felhordása előtt. A Primer G-t hígítsa vízzel 1:1-tol 1:3-ig arányban régi porózus padlók védelmére a kiegyenlítés előtt, a pormaradványok fixálására és az aljzat nedvszívó képességének egyenletessé tételére kiegyenlítés vagy ragasztás előtt.